Premierul Dacian Ciolos a inaintat astazi presedintelui Romaniei Klaus Iohannis propunerea de numire in functia de ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala a doamnei Delia Popescu.

Delia Popescu activeaza in domeniul e-guvernarii din anul 2003 ocupandu-se de dezvoltarea si implementarea sistemelor informatice destinate furnizarii serviciilor publice electronice atat pentru cetateni cat si pentru mediul de afaceri, (Sistemul Electronic de Achizitii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronica in transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul National Electronic de Plata online taxe si impozite – SNEP).

Principala sa preocupare a fost sustinerea de parteneriate strategice destinate unei implementari coerente de servicii de eGuvernare, avand ca principal obiectiv imbunatatirea performantei administratiei publice prin oferirea de servicii electronice de calitate.

Din 2014 este Presedinte al Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei, institutie publica finantata din venituri proprii si aflata in coordonarea Prim-Ministrului.

In perioada 2009-2014 a fost Vice-Presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala, institutie publica in subordinea Ministerului pentru Societatea Informationala.

In perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnica in cadrul Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale, institutie publica in subordinea Ministerului pentru Societatea Informationala.

Din 2007 pana in 2008 a fost sef Serviciu Atribuire Electronica in Transporturi in cadrul Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale.

Din 2013 este membru in Consiliul INIS-Infrastructura Nationala pentru Informatii Spatiale privind datele spatiale.

S-a nascut la Bucuresti, la 22 noiembrie 1978 si este necasatorita, se arata in comunicat remis redactiei 9AM.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.