Reprezentantii Federatiei Sanitas, ai Federatiei Solidaritatea Sanitara si ai Federatiei Hipocrat au semnat, luni, alaturi de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu si de ministrul Muncii, Dragos Pislaru, o declaratie comuna prin care au convenit ca, de la 1 octombrie, va creste plata garzilor suplimentare, prin raportarea la salariul de baza majorat.

"In urma intalnirii de astazi, 8 august 2016, reprezentantii Federatiei Sanitas, ai Federatiei Solidaritatea Sanitara si ai Federatiei Hipocrat, impreuna cu ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu si ministrul Muncii Dragos Pislaru, apreciaza ca oferta facuta medicilor de crestere a salariilor conform OUG 20/2016 si de crestere a platii garzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de baza majorat este un pas important catre normalizarea remuneratiei in sectorul sanitar", se arata in declaratia comuna.

Cei cinci semnatari ai declaratiei mai arata ca majorarea platii garzilor va fi implementata imediat ce Guvernul va putea emite ordonante.

"Cresterea platii garzilor este un angajament ferm si va fi implementat prin Ordonanta de Urgenta de indata ce Executivul va putea emite din nou acest tip de act normativ. Termenul pentru definitivarea pasilor legislativi este data de 1 octombrie", scrie in declaratie.

Reprezentantii sindicatelor si sefii celor doua ministere au mentionat ca "sustin asigurarea continuitatii actului medical si a liniilor de garda pe baza actelor normative aflate in vigoare".

In declaratia comuna, sindicalistii din Sanatate si ministrii Voiculescu si Pislaru au aratat ca reglementarea veniturilor pentru celelalte categorii de personal din sistemul sanitar va face obiectul consultarilor pentru elaborarea Legii Salarizarii Unitare.

"In ceea ce priveste evaluarea modalitatilor de reglementare a veniturilor celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, acestea vor fi discutate in cadrul consultarilor cu artenerii de dialog social din procesul de elaborare a Legii Salarizarii Unitare", scriu semnatarii declaratiei.

Reprezentantii sindicatelor vor continua negocierile cu ministrul Sanatatii, pentru modificarea Ordinului 870/2004 in vederea reglementarii timpilor de lucru din sistemul sanitar, se arata in finalul documentului, transmite News.ro.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.