Cine nu vrea sa acopere garzile suplimentare nu are ce cauta intr-un spital de urgenta. O spune seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat. Fondatorul SMURD a explicat, in emisiunea „In fata ta” de la Digi24, ca garda voluntara nu ar fi o practica sanatoasa intr-un loc in care neasigurarea continuitatii pune in pericol vietile oamenilor.

Raed Arafat a declarat ca obligativitatea garzilor in spitale trebuie pastrata. „Alta solutie nu exista. Nu te obliga nimeni, dar daca nu vrei sa faci garda, nu te angajezi in spitalele de urgenta”, a precizat seful DSU.

„Spitalul de urgenta are ca functie de baza continuitatea asigurarii asistentei medicale inclusiv in afara programului”, a precizat Arafat.

In ceea ce priveste plata garzilor, acesta a spus ca „e normal sa fie o plata adecvata.” „Asta se discuta si am inteles ca Ministerul Sanatatii are solutii”, a mai spus Arafat.

El a dat ca exemplu Spitalul judetean de urgenta din Bistrita, unde nu exista neurochirug de garda, dar ca exista la Cluj si la Targu Mures. In cazul in care nu s-ar mai asigura garda nici in aceste spitale, atunci o persoana cu probleme de sanatate specifica neurochirurgiei din Bistrita „este condamnata la moarte.”

„Medicina nu functioneaza pe program de birou. Garda trebuie sa aiba continuitate”, a mai spus fondatorul SMURD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.