Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, solicita statului roman "sa deschida dialogul cu romanii care traiesc in strainatate".
.
"Am intrat in luna august, luna in care cei mai multi dintre romanii care traiesc in strainatate revin in tara, in concediu. Cel mai frumos "bun venit" din partea statului roman este sa deschida dialogul cu ei in aceasta perioada si sa-i sprijine sa-si rezolve, repede si simplu, solicitarile catre institutiile statului. In Suceava, administratia a instituit "Luna diasporei". E o idee excelenta si mi-ar placea sa fie preluata de cat mai multe administratii liberale. August poate fi luna diasporei in toata tara, printr-o initiativa a PNL, care prevede ca romanii din diaspora, veniti in concediu in aceasta perioada, sa beneficieze de regim de urgenta – fara taxele aferente – la depunerea cererilor pentru diverse documente solicitate autoritatilor publice. Facem toate eforturile sa promovam aceasta lege in Parlament, pentru ca anul viitor, in august, sa devina realitate. Tot ce investim in relatia cu romanii de peste hotare inseamna o sansa in plus ca ei sa revina in tara", se arata in mesajul Alinei Gorghiu postat pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.