Copresedintele PNL, Alina Gorghiu a anuntat un proiect unic al PNL care sa vin in sprijinilor persoanelor care traiesc in orasele mici sau in mediul rural.

"Cele mai dramatice vesti pe care le auzim in ultima perioada sunt despre sistemul de sanatate si starea deplorabila a infrastructurii medicale. In comunitatile rurale si orasele mici, accesul oamenilor la servicii medicale de calitate este si mai redus: si din lipsa infrastructurii sanitare, si din lipsa medicilor. Fara investitii serioase, nu vom opri valul de stiri sumbre din acest domeniu. PNL vine cu un proiect unic in Sanatate: se va numi 'Casa medicului' si presupune construirea a circa 900 de cabinete medicale in orasele mici si in zonele rurale, care vor incorpora, totodata, o locuinta pentru medicii comunitatii. Imobilele vor fi adecvate pentru asistenta sanitara primara, de ambulatoriu, laborator de analize, farmacie",
a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

De asemenea, Gorghiu a specificat la ce suma este evaluat acest proiect si modul in care acesta va putea fi asigurata: "Este un proiect evaluat la 150 de milioane de euro si se poate realiza dintr-un fond de investitii, creat special pentru a acoperi deficitele de finantare din domeniile critice. Casa Medicului este o solutie inedita, ambitioasa dar perfect realizabila, cu conditia sa avem un guvern liberal care sa faca investitii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.