Nicusor Constantinescu a fost condamnat, in prima instanta, la 15 ani de inchisoare in dosarul perdelelor forestiere, de catre judecatorii de la Curtea de apel Bucuresti.

Sentinta primita astazi de Nicusor Constantinescu nu este definitiva, acesta putand sa faca recurs. Acesta este al treilea dosar in care fostul preesdinte al CJ Constanta a fost trimis in judecata, alaturi de alte 18 persoane, pentru un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei in dauna Consiliului Judetean Constanta si a peste 1 milion de lei in dauna statului roman.

In acest dosar, Nicusor Constantinescu a fost acuzat de sase infractiuni de abuz in serviciu, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

Mai exact, potrivit procurilor, Nicusor Constantinescu nu si-a indeplinit atributiile de serviciu asa cum ar fi trebuit. El a fost acuzat ca, in calitate, de presedinte al Consiliului Judetean, a fost de acord ca lucrarile de impadurire a 50 de ha din comuna Independenta sa fie platite de doua ori.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, invinuitul Constantinescu Nicusor Daniel si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei, respectiv peste 5 milioane euro, transmite Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.