Consilierul USB la Sectorul 1 Clotilde Armand a declarat, vineri, intr-o conferinta organizata in fata Primariei de sector, ca USB s-a abtinut la votul privind alocarea unei sume de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, propusa de consilierii PSD, insa a dorit alocarea a doua milioane de lei si consultarea cetatenilor privind oportunitatea cheltuirii restului de bani pentru spitale.

Clotilde Armand a aratat ca reprezentantii USB in Consiliul Local au primit cu o zi inainte de sedinta proiectele aflate pe ordinea de zi si cele de pe ordinea suplimentara.

Referitor la proiectul consilierilor PSD, de acordare a unui sprijin de zece miioane de lei pentru finantarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, Armand a spus ca reprezentantii USB nu au avut timp sa studieze acest proiect.

”Proiectul a fost dezbatut cu o zi inainte in Comisia de buget din Primarie, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Noi, chiar daca nu am avut timp sa il studiem, stim ca este un proiect de tara important, de 100 de ani romanii ortodocsi isi doresc aceasta catedrala, dar am spus de asemenea ca este o suma destul de mare (..) si trebuie o dezbatere publica”, a spus vicepresedintele USB, potrivit NEWS.ro.

Clotilde Armand a mai aratat ca este nevoie sa se ceara parerea locuitorilor Sectorului 1 pentru astfel de proiecte, iar USB a insistat sa se aloce sume de bani pentru spitale.

”Suma pusa de domnul primar a fost de 250.000 de euro, de zece ori mai putin”, a explicat el.

Armand a tinut sa precizeze ca nu este impotriva acestui proiect de alocare de bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

”Vom organiza o dezbatere publica, si pe internet si prin intalniri cu oamenii, cu cetatenii din Sectorul 1, dar si cu ONG-urile, si vom avea o parerea despre ce isi doresc oamenii”, a aratat ea.

Clotilde Armand a mai spus ca, in paralel, USB doreste sa se propuna un alt proiect nu doar pentru sanatatea spirituala, ci si pentru cea fizica, pentru spitale.

Ea a explicat ca USB a dorit sa faca un compromis, astfel incat sa se dea doar suma de doua milioane de lei pentru Catedrala Neamului, iar pentru restul sumei, de opt milioane, sa fie facuta o dezbatere publica privind modul de utilizare a banilor.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

”Din pacate, si PSD si PNL au blocat aceasta propunere”, a adaugat Clotilde Armand, mentionand ca reprezentantii USB s-au abtinut la propunerea PSD privind alocarea intregii sume, de 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului.

”PNL, la toate propunerile, a votat impotriva”, a precizat Armand.

Un proiect de acordare a sumei de 10 milioane de lei din bugetul Sectorului 1 a fost pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de joi. Proiectul a fost respins, dupa dezbateri aprinse in sedinta CL al Sectorului 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.