Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut introducerea suplimentara pe ordinea de azi a sedintei de joi a Consiliului Local a unui proiect de hotarare prin care se acorda 10 milioane lei pentru Catedrala mantuirii neamului din bugetul primariei. Zilele trecute, Dan Tudorache declara ca nu ar fi corect ca sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi sa se reconstruiasca din banii locuitorilor Sectorului 1 in conditiile in care „e un spital national, pentru toata Romania”.

Proiectul nu a primit un aviz din partea comisiei de buget, ceea ce este obligatoriu procedural, scrie HotNews, care adauga ca nu este clar daca primaria poate acorda sprijin financiar unui edificiu care se afla in alt sector.

In expunerea de motive semnata de Dan Tudorache se precizeaza ca „prin art. 3 alin.(3) din Ordonanta Guvernului Romaniei nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitatile de cult apartinand cultelor religioase recunoscute din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, se prevede ca de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii, necesare pentru intretinerea si functionarea unitatilor de cult fara venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lacasurilor de cult si pentru conservarea si intretinerea bunurilor apartinand cultelor si care fac parte din patrimoniul cultural national mobil, precum si pentru activitatile de asistenta sociala sustinute de acestea.”

Fragmente din expunerea de motive semnata de primarul Dan Tudorache:

"De asemenea, nu trebuie neglijata nici contributia pe care lacasurile de cult o au asupra aspectului cultural si social. In decembrie 2010 Patriarhia Romana a inceput edificarea Catedralei Mantuirii Neamului, numita in prezent Catedrala Nationala, si a reusit ca, in aceasta perioada de 5 ani si jumatate, sa execute corpul principal al bisericii pe o inaltime de 58 m.

Citeste si:
PSD: HG privind măsurile de relaxare de la 1 august introduce...
PSD: HG privind măsurile de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Cadrul legal pentru edificarea Ansamblului arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului este reprezentat de prevederile legale speciale pentru acest monument national: Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei nr.19/2005 privind realizarea Ansamblului arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului, aprobata prin Legea nr.261/ 2005 si completata prin Legea nr. 376/2007.

Mentionam ca sprijinul financiar se va acorda din bugetul Consiliului Local al Sectorului 1, iar verificarea deconturilor justificative ale lucrarilor de executie se va face de catre Directia Investitii si Directia Management Economic din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, potrivit competentelor."

Potrivit proiectului de hotarare, suma de 10 milioane se va acorda esalonat, relateaza Digi24.

Citeste si:
Cristina Cioran, certată de internauți pentru că a plecat la mare...
Cristina Cioran, certată de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.