Ministerul Mediului a lansat aplicatia "Inspectorul padurii" unde cetatenii pot verifica de pe telefonul mobil daca un transport de lemne este legal sau nu, introducand numarul de inmatriculare al masinii care transporta lemnul.

Daca transportul nu este gasit in sistem, exista posibilitatea ca acesta sa fie ilegal, iar cetateanul trebuie sa sune la 112, iar Politia si Garzile forestiere vor opri transportul si vor verifica documentele insotitoare. Deocamdata, timp de o luna, aplicatia se afla in perioada de testare, timp in care se vor corecta eventualele erori aparute, iar cetatenii isi pot exprima parerea.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit, fiind disponibila doar pentru utilizatorii de sisteme Android. Aplicatia a fost dezvoltata de un grup de voluntari, specialisti in IT, care au colaborat cu Ministerul Mediului, transmite HotNews.

"Inspectorul Padurii este o aplicatie care poate fi descarcata de oricine, incepand de astazi, pe telefonul mobil, aplicatie care da posibilitatea fiecarui cetatean sa se implice in mod activ in monitorizarea transportului de lemn. Radarul Padurilor va ramane in continuare. "Inspectorul padurilor" vine mult peste Radarul Padurilor, sa imbunatateasca, sa completeze aceasta aplicatie, sa dea cetatenilor acces direct la baza de date SUMAL, in care toate aceste date sunt stocate. Astazi lansam un test. Pentru o luna de zile aceasta aplicatie este in testare. Ea va putea fi testata de utilizatori, asteptam comentarii sa vedem daca functioneaza corect, daca este nevoie de cateva imbunatatiri, pana o vom finaliza", a declarat ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer intr-o conferinta de presa, marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.