"Atentia" pe care o acordam la ghiseu, banii strecurati in buzunarul medicului, coruptia din marele proiecte de infrastructura - fiecare act slabeste statul roman. Aplicarea masurilor anticoruptie nu este optionala", a spus premierul Romaniei.

Premierul Dacian Ciolos deschide dezbaterea publica privind noua Strategie Nationala Anticoruptie 2016-2020, organizata de Ministerul Justitiei si Cancelaria Prim-Ministrului, marti, la Palatul Victoria.

La dezbaterea "Noua Strategie Nationala Anticoruptie - integritate, transparenta, educatie" vor participa ministrul Justitiei, Raluca Pruna, viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Mircea Dumitru, si ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru, alaturi de reprezentanti ai altor institutii guvernamentale, transmite HotNews.ro.

Strategia urmareste cresterea gradului de cunoastere si intelegere a standardelor de integritate de catre angajati si de catre beneficiarii serviciilor publice, consolidarea performantei in combaterea coruptiei prin mijloace penale si administrative, cu accent pe stabilitatea legislativa si institutionala a cadrului anticoruptie care a generat performante in activitatea DNA si ANI, precum si cresterea gradului de recuperare a produselor infractiunilor, urmand cele mai bune practici din alte state membre UE si consolidarea practicii judiciare, prin nou-infiintata Agentie Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

In termen de trei luni de la aprobarea strategiei, toate institutiile publice centrale si locale, inclusiv cele subordonate, coordonate, aflate sub autoritate, precum si intreprinderile publice, vor indeplini procedurile de aderare la strategie, iar in termen de sase luni vor elabora si transmite Ministerului Justitiei planurile de integritate aferente, conform TVR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.