Presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, a declarat, joi, ca pana in prezent formatiunea a fost contactata de aproximativ 4.000 de oameni si grupuri, iar peste aproximativ o luna ar putea fi anuntata constituirea unor filiale ale Uniunii Salvati Romania, transmite Agerpres.

"Ne-au scris cam 4.000 de oameni si grupuri. Sunt vreo 20 de oameni din USB/USR care se ocupa sa aiba dialog cu toti acesti oameni. Probabil ca intr-o luna o sa incepem sa anuntam filialele care se constituie. Tinta noastra este sa avem intr-un termen rezonabil cel putin o filiala intr-un judet", a afirmat Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca a discutat personal cu oameni din Calarasi, Ploiesti, Constanta, Galati si Ramnicu Valcea, dar ca a vorbit si telefonic cu cei care si-au manifestat dorinta de a infiinta filiale USR.

Pe de alta parte, el a subliniat ca USR nu va face aliante, precizeaza HotNews.ro.

"Nu facem aliante. Am spus de la inceput ca nu facem aliante si ca mergem singuri la parlamentare. Probabil ca nu vom face aliante nici cu partidele noi, ci vom incerca sa ii aducem impreuna pentru ca este pragul electoral foarte mare", a precizat Dan

"Sunt foarte multe lucruri de bun simt care circula in societate si care asteapta rezolvare - de la sistemul electoral, pragul, alegerile in doua tururi, numarul foarte mare de semnaturi, imposibilitatea de a avea partide locale, pana la transparenta in tot ceea ce inseamna administratie publica si in special a cheltuielilor. Nu avem somaj in partea de vest si avem un mare somaj in partea de est prin faptul ca nu avem o autostrada care sa ajunga in Moldova - nu avem o autostrada care sa ajunga la Portul Constanta. La fel: prioritizarea investitiilor in urban si rural - e inadmisibil sa dai bani pe parcuri si locuri de joaca pentru copii in sate in care nu ai canalizare. Deci, pe scurt, un program tehnocrat, in care venim cu solutii la probleme pe care societatea le asteapta de mult timp", a conchis Nicusor Dan. .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.