Fostul presedinte al UNPR Gabriel Oprea afirma ca ii pare rau ca UNPR, ca partid de sine statator, dispare si ca se va transforma ''in zestrea unei fuziuni de conjunctura'', relateaza mediafax.

''Nu as fi comentat nimic despre decizia conducerii UNPR privind fuziunea cu PMP. O fac, totusi, pentru ca exista un comunicat al PNL in care sunt cateva neadevaruri care trebuie demontate. In primul rand, nu am avut niciun rol in decizia pe care a luat-o UNPR. Nu mai sunt membru al partidului si nu particip la luarea deciziilor in partid. Demisia mea din UNPR nu este un act formal sau un gest de imagine, ci este o realitate cat se poate de concreta. Sunt un om serios si, daca spun un lucru, asa fac'', a scris marti seara Oprea pe pagina sa oficiala de Facebook.

''In al doilea rand, nu as fi avut cum sa particip la aceasta decizie de vreme ce ea nu reflecta opiniile mele. Personal, imi pare rau ca proiectul UNPR, ca partid de sine statator, dispare. Dincolo de unele critici nejustificate, cred ca e important sa nu uitam ca UNPR a pastrat stabilitatea Romaniei si a ajutat-o sa ramana pe drumul cel bun in toate domeniile vitale pentru societate. Imi pare rau ca munca mea si a multor colegi se transforma in zestrea unei fuziuni de conjunctura. As fi preferat ca UNPR sa mearga pe picioarele sale. Stiu ca era greu, dar succesul nu vine niciodata din solutiile facile'', a adaugat fostul presedinte al UNPR.

De asemenea, Gabriel Oprea a negat ca ar avea relatii privilegiate cu fostul presedinte Traian Basescu. ''In al treilea rand, ideea unei relatii privilegiate cu Traian Basescu este inca un neadevar. Si ma mira ca tocmai PNL lanseaza in spatiul public astfel de ipoteze. Traian Basescu a fost presedintele Romaniei si l-am sprijinit in tot ceea ce tine de siguranta nationala, asa cum fac si in cazul lui Klaus Iohannis. Am facut acest lucru din convingerea mea de militar si nu din ratiuni politice. Iar acest lucru il pot confirma foarte multi din liderii PNL care presupun ca nici nu au vazut acest comunicat inainte de a fi transmis presei. Nu ii sunt dator cu nimic lui Traian Basescu si nici el mie. Ne respectam, dar nu vedem lucrurile in acelasi fel atunci cand vine vorba despre Romania.''


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.