Politica 4 Iulie 2016 20:35
Klaus Iohannis a anuntat, la finele consultarilor avute pe tema Brexit-ului, cu liderii partidelor politice parlamentare, premierul Ciolos si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, ca s-a convenit asupra elaborarii unui proiect de tara asumat de catre toate formatiunile politice, in cadrul unui grup de lucru ce va functiona pe langa Presedintia Romaniei.

"Este nevoie de un nou proiect de tara pentru Romania, pentru Romania viitorului in UE. Acesta a fost mesajul meu catre liderii cu care m-am intalnit azi. Toti au fost de acord sa participe la elaborarea acestui nou proiect de tara, un proiect post-aderare, care vine la 10 ani de cand Romania a devenit membra a UE", a spus Iohannis, la finalul consultarilor care au durat aproximativ o ora si jumatate.

Presedintele a afirmat ca acest proiect de tara va fi elaborat intr-un grup de lucru care va functiona "pe langa Presedintia Romaniei" si si-a exprimat convingerea ca acesta poate functiona optimal "chiar si intr-un an electoral".

Seful statului a aratat ca discutia avuta luni cu liderii partidelor parlamentare, cu premierul Dacian Ciolos si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu a fost "constructiva", iar toti liderii politici prezenti si-au asumat acest proiect propus de el.

"Acest proiect poate sa devina functional numai in situatia in care este adoptat, aprobat, sustinut consensual. Din pacate, in Romania am avut destul de multe asa numite proiecte de tara, strategii, care nu au fost nici implementate, nici nu au danuit, pentru ca a lipsit consensul politic", a continuat Iohannis, potrivit NEWS.ro.

Presedintele a mai spus ca acest proiect de tara va ghida mersul Romaniei pentru viitorul mediu si lung in UE, urmand a fi stabilit locul, rolul si "nivelul de ambitie" al Romaniei in UE.

Mesajul transmis pe Facebook de Klaus Iohannis

"Au trecut aproape 10 de ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si nu avem inca un proiect de tara, care sa ne defineasca viitorul in Europa. Vreau sa schimbam acest lucru. De aceea, le-am propus astazi Prim-ministrului, Guvernatorului BNR si liderilor partidelor parlamentare, la consultarile pe care le-am avut la Cotroceni, sa lucram impreuna la elaborarea unui astfel de proiect pentru Romania si pentru romani.
Citeste si:
Dezbatere intensă pe Internet după reacția polițistului Marian...
Dezbatere intensă pe Internet...

Toti cei prezenti au inteles importanta acestui demers, care poate deveni realitate doar daca este sustinut prin consens. Am convenit alcatuirea unui grup de lucru pe langa Administratia Prezidentiala si, impreuna, vom stabili care vor fi rolul si obiectivele Romaniei in Uniunea Europeana pe termen mediu si lung", a scris presedintele pe pagina oficiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.