Politica 3 Iulie 2016 15:15
Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, l-a acuzat, duminica, pe fostul premier, Victor Ponta, de faptul ca nu a facut nimic pentru justitie, spunand ca este dezamagita de luarea lui de pozitie, mai ales ca este magistrat de profesie, si ca, daca iubea atat de mult justitia, putea sa faca mai mult decat tehnocratul Pruna.

Ministrul Raluca Pruna s-a plans de faptul ca exista o problema in ceea ce priveste infrastructura institutiilor publice, aratand ca i-a fost foarte greu sa gaseasca un sediu pentru Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), scrie News.ro.

„Avem o problema de infrastructura. Nu mi-a fost deloc usor sa gasesc un sediu pentru ANABI. Am cautat din luna ianuarie un sediu pentru ca nu exista o infrastructura adecvata pentru institutii. Din acelasi motiv, Inalta Curte functioneaza intr-un sediu in care judecatori ai Inaltei Curti impart birourile”, a spus Pruna.

Intrebata daca nu ar fi mai simplu sa se confiste imobile, care ar trebui sa fie confiscate, si sa fie date in folosinta institutiilor, ministrul a declarat: „Probabil ca ar fi mai simplu si mai eficient. Hotelul Triumf este un astfel de exemplu, dar uitati-va in jurul dumneavoastra: o institutie judiciara, la fel ca un penitenciar, sunt infrastructuri speciale si oricat am confisca si am da spre uzul institutiilor judiciare, lucrurile acestea nu se fac de pe o zi pe alta. Eu trebuie sa imi exprim regretul ca prea mare lucru, pana am preluat mandatul, nu s-a facut. Pot sa spun asta public, fara ezitare: sunt dezamagita de luarea de pozitie a fostului premier, care este magistrat de profesie si daca iubea atat de mult justitia, putea sa faca, ca magistrat, mai mult decat tehnocratul Pruna”, a declarat demnitarul.

Fostul premier Victor Ponta a criticat, sambata, actualul Cabinet, declarand ca este un Guvern format din oameni care nu erau pregatiti sa guverneze, nici macar premierul Dacian Ciolos. De-a lungul timpului, Ponta a formulat critici si la adresa ministrului Justitiei, Raluca Pruna, despre care a afirmat ca are "mentalitate de KGB".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.