Politica 1 Iulie 2016 08:40
Primul-ministru a relatat faptul ca o noua categorie de angajati va fi eliminata de la plata taxelor si impozitelor pe salariu.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, joi, ca angajatii din domeniul de cercetare si dezvoltare tehnologica vor fi scutiti de plata impozitelor si taxelor salariale.

Seful Guvernului a mers in vizita la sediul Dacia din Mioveni, unde a avut o intrevedere cu conducerea companiei, relateaza Ziare.com.

"Am vazut efectele pe care le-au avut facilitatile fiscale pentru cei care lucreaza in domeniul IT, asa ca am hotarat sa aplicam aceeasi logica si pentru cei din domeniul de cercetare si dezvoltare tehnologica.

Chiar saptamana aceasta am decis in Guvern ca incepand cu salariile lunii august pentru inginerii si cercetatorii care lucreaza in centrele de dezvoltare tehnologica, ca cel de la Titu, dar si alte companii care au astfel de centre, sa eliminam impozitele si taxele pe salarii, ceea ce inseamna o crestere proportionala a veniturilor cercetatorilor.

Vrem sa atragem tinerii in acest domeniu, dar si sa reducem pe cat posibil migratia fortei de munca calificate. (...) Nu va fi vorba de o crestere foarte mare, dar e un semn ca pentru stat si Guvern acest domeniu e important si vom cauta in continuare si alte facilitati pentru a stimula acest sector", a explicat Dacian Ciolos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.