Presedintele Romaniei a emis o noua declaratie miercuri privind situatia romanilor din Regatul Unit.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la finalul Consiliului European pe tema iesirii Marii Britanii din UE, ca in negocierile care vor fi purtate in perioada urmatoare Romania va umari cu prioritate apararea intereselor comunitatii romanesti, existand deja asigurari ca aceasta nu va avea de suferit in acest moment, precizeaza News.ro.

"Regatul Unit va respecta in aceasta perioada libertatea de circulatie a cetatenilor si drepturilor lucratorilor europeni. Acest lucru mi-a fost confirmat in mod direct de premierul Cameron. Asigur comunitatea romaneasca care locuieste si lucreaza in Marea Britanie ca Romania va urmari in negocieri cu maxima prioritate apararea intereselor lor", a spus seful statului.

In privinta deciziilor care vor fi luate la nivelul UE, Iohannis a spus ca s-a desprins deja ideea ca Marea Britanie va ramane un partener cat mai apropiat al Uniunii. "Pentru Romania, care are un parteneriat strategic cu Marea Britanie, acest aspect prezinta o relevanta deosebita", a subliniat el.

Seful statului a mai spus ca s-a convenit ca procesul de iesire sa se deruleze "intr-o maniera predictibila", iar obiectivul actual este pastrarea unitatii si coeziunii Uniunii. "O notificare ar aduce clarificarile necesare in avantajul atat al UE, cat si al Marii Britanii. (...) Nu vor exista negocieri inainte ca aceasta notificare sa se produca", a conchis Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.