Regele Mihai a pierdut, vineri, la Curtea de Apel, procesul prin care contesta obligatiile fiscale catre bugetul de stat, decizia putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de cinci zile.

"Respinge exceptia inadmisibilitatii. Respinge cererea ca neintemeiata. Dispune restituirea cautiunii consemnate in cuantum de 18.277,88 lei, conform recipisei de consemnare CEC Bank nr. 4207015/1 din data de 31.03.2016. Cu recurs in cinci zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata public prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 24.06.2016", scrie in minuta Curtii de Apel Bucuresti, potrivit NEWS.ro.

Cererea Regelui Mihai I de anulare a actului administrativ din 4 mai a fost inregistrata in 8 iunie la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia de contencios administrativ si fiscal.

Regele Mihai I a dat in judecata Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti si Administratia Sectorului 1 a Finantelor Publice.

Biroul de presa al Regelui Mihai I anunta, in 17 mai, ca datoriile Majestatii Sale la bugetul de stat, peste 4,1 milioane de lei, cuprinse in lista datornicilor publicata de ANAF, au fost contestate, iar o procedura judiciara este in curs de desfasurare.

“Obligatiile fiscale restante catre bugetul de stat ale Majestatii Sale Regelui au fost contestate, iar in acest sens o procedura judiciara este in curs de desfasurare”, potrivit sursei citate.

Regele Mihai I apare pe lista datornicilor publicata de ANAF, cu o datorie totala de peste 4,1 milioane de lei. Potrivit listei publicate de ANAF, regele Mihai I are obligatii fiscale principale la bugetul de stat de 1.999.187 de lei si penalitati de 2.107.948 de lei, suma totala datorata statului ajungand la 4.107.135 de lei.

Fiscul a publicat in 16 mai lista cu datornici persoane fizice, care inregistrau restante de peste 1.500 lei la 31 martie. Pe lista figureaza 187.230 debitori, care au de plata 3,4 miliarde lei, inclusiv din activitati independente sau profesii libere. Din totalul acestora, Fiscul poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.