In perioada 20 – 22 iunie, presedintele Joachim Gauck si partenera sa, Daniela Schadt, se afla intr-o vizita de stat in Romania.

Oficialul german are programate, luni, discutii politice cu omologul sau Klaus Iohannis si cu premierul Dacian Ciolos pe tema relatiilor bilaterale. Marti, Joachim Gauck va efectua o vizita la Sibiu, scrie mediafax.

"In cadrul discutiilor vor fi identificate modalitatile cele mai eficiente de dezvoltare si intensificare a relatiilor bilaterale, consolidate de dinamica dialogului politic, schimburile economice solide, dar si de rolul important al minoritatii germane din Romania, alaturi de comunitatea de romani din Germania, una dintre cele mai bine integrate pe piata muncii germane", potrivit Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, tot in cadrul vizitei sale, presedintele Gauk va rosti in 21 iunie 2016 alocutiunea ''Europa: pasiune pentru ratiune'' la Biblioteca Nationala a Romaniei la invitatia ''New Europe College'' si a Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucuresti, scrie hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.