Fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu a fost condamnat joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani inchisoare cu executare, intr-un dosar in care este acuzat de savarsirea unor fapte de coruptie, printre care si modul in care a fost finantata echipa de fotbal Petrolul Ploiesti.

Badescu a fost judecat in acest dosar pentru abuz in serviciu in forma continuata, luare de mita, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Iulian Badescu a fost arestat preventiv la inceputul lunii martie 2015, iar cateva zile mai tarziu acesta a demisionat din functia de primar al Ploiestiului, dar si din toate functiile pe care le detinea in PSD, renuntand inclusiv la calitatea de membru al acestui partid.

In acelasi dosar, au fost puse sub acuzare doua angajate ale Primariei Ploiesti - secretarul municipiului, Oana Iacob, si jurista Iulia Alina Alexandru, relateaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.