Presedintele Klaus Iohannis, copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, fostul presdinte Traian Basescu, precum si fostul premier Victor Ponta au reactionat la decizia CCR privind abuzul in serviciu.

Potrivit evz.ro, presedintele, aflat intr-o vizita de stat in Bulgaria a reactionat prompt cu privire la decizia CCR, declarand: "Am aflat despre decizie, evident ca nu va asteptati sa comentez pe fond, dar recunosc ca discutiile premergatoare mi s-au parut prea detaliate. CCR trebuie sa decida si nu altii. S-a judecat cu calm la CCR si sper ca decizia sa fie una care clarifica si inlesneste procesul de justitie in Romania. Intotdeauna cand o legislatie este neclara sau usor interpretabila, apar situatii cand unii pot fi acuzati de abuzuri. Cred ca se face un lucru in esenta bun pentru sistem".

Copresedintele PNL Vasile Blaga a specificat ca se vor respecta deciziile luate de CCR, relateaza ultimele-stiri.eu. “Eu ca inginer, daca permiteti o gluma, cred ca a dat-o rabinul din Buhusi ca n-am inteles mare lucru, dar noi o respectam ca intotdeauna deciziile Curtii Constitutionale”.

La randul sau, copresedintele PNL Alina Gorghiu este de parere ca decizia CCR nu poate fi comentata si va fi pusa in acord cu textul legal, noteaza mediafax. "Nu am vazut minuta (sedintei CCR-n.r.) ca este partial neconstitutional si ca ar fi constitutional daca este interpretat intr-un anumit sens. Este o decizie a Curtii care nu poate fi comentata, care va fi pusa in acord cu textul legal", a spus Alina Gorghiu.

"Decizia de astazi a CCR a dovedit ca doamna procuror sef Kovesi a mintit o natiune intreaga pentru ca nimeni nu a cerut dezincriminarea, din pacate, si a facut-o procurorul sef DNA. Nimeni nu a pus in mod serios problema dezincriminarii abuzului in serviciu si eu cred ca trebuie sa ramana in legislatia noastra. Dar trebuie sa ramana definit in asa fel incat sa nu permita abuzul procurorilor", a spus fostul presdinte Traian Basescu, potrivit b1.ro.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

''Discutand si cu alti juristi experimentati am ajuns toti la aceeasi concluzie: decizia de azi a CCR e rationala si echilibrata - nu opreste in niciun fel lupta anticoruptie, dar limiteaza abuzurile produse prin analizele de oportunitate! Legalitatea e treaba magistratilor - oportunitatea functionarului sau a omului politic care raspunde politic nu penal! Altfel totul se transforma in abuz si orice faci (fara a incalca nicio lege) devine pasibil de interpretare dupa 1 an sau dupa 10 ani!'', a scris fostul premier Victor Ponta pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.