Examenul pentru permisul de conducere va avea patru probe.

Un nou proiect de lege cu privire la permisul de conducere a ajuns pe masa deputatilor. Proiectul vrea modificarea numarul de probe pe care elevii scolilor de soferi le sustin pentru obtinerea permisului de conducere.

Astfel, deputatul care a propus proiectul vrea patru probe in loc de doua: teorie, conducere in poligon, traseu ziua si traseu noaptea.

„Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificarea cunostintelor si a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor si a comportamentului, corespunzaror categoriei de permis solicitat”, potrivit proiectului de lege, depus la Camera Deputatilor.

„Am propus ca probele de examinare pentru obtinerea permisului sa fie 4 si nu 2 cum sunt in prezent. Astfel, pentru a obtine permisul de conducere, vor fi obligatorii atat proba teoretica, cat si trei probe practice: proba de condus in poligon, proba practica de traseu in localitate si proba practica pe timp de noapte. Am toata increderea ca si colegii parlamentari vor constientiza faptul ca o asemenea modificare legislativa este un imperativ si ca trebuie sa o adoptam cat mai curand”, a completat deputatul care a propus proiectul de lege.

"In ultimii 26 de ani conditiile si modalitatile de instruire si de examinare a noilor conducatori de autovehicule s-au relaxat atat de mult, incat nu m-ar mira ca, din populism, sa auzim ca s-a renuntat definitiv la examinare, iar permisul se obtine mai usor decat un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS", a afirmat Florin Gheorghe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.