Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a sesizat recent CCR cu privire modificarea Regulamentului Camerei, afirmand ca sesizarea va fi judecata pe 21 iunie.

''In concordanta cu prevederile Regulamentului, presedintele Camerei este singurul abilitat in afara de grupurile parlamentare. Bineinteles (ca am sesizat CCR-n.r.) si va fi judecata pe 21 iunie. Am depus sesizarea in urma cu cateva zile, in termenul legal'', a declarat fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea.

El a afirmat ca a invocat in sesizarea facuta la CCR faptul ca prin modificarile aduse Regulamentului Camerei Deputatilor se incalca ''tot ce este strict legat de atributiile constitutionale''.

''Am atras atentia ca modificarile la Regulament, in forma in care au fost facute, incalca prevederi ale CCR (...) Acolo sunt cateva notiuni care au fost modificate neregulamentar de Comisia de regulament si au fost incalcate de la articolul 85 pana la articolul 155. Am atras atentia ca sunt cateva expresii care redefinesc dreptul si CCR este singura care se poate pronunta asupra constitutionalitatii modificarilor aduse Regulamentului Camerei. Modificarile care au fost facute nu respecta spiritul Constitutiei, din punctul meu de vedere. Ele sunt aplicabile, ieri a fost facuta revocarea presedintelui, ceea ce inseamna ca din expresia pe care o folosesc constitutionalistii este un act legal si regulamentar, dar neconstitutional'', a explicat Valeriu Zgonea.

Retail jobs

Revocarea lui Zgonea s-a produs dupa ce adresa Comisiei de stat privind revocarea presedintelui Camerei Deputatilor a fost inaintata Birourilor Permanente reunite, iar acestea au decis sa transmita punctul de vedere al Comisiei catre Camera, care a introdus-o apoi pe ordinea de zi a Biroului Permanent si a plenului de luni. Deputatii au adoptat proiectul de hotarare pentru revocarea lui Valeriu Zgonea cu 167 de voturi "pentru", 32 "impotriva" si o abtinere, relateaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.