Deputatul Alexandru Baisanu a depus saptamana aceasta, la Parlament, o initiativa legislativa care propune ca toti alesii locali, de la primari, la presedintii de consilii judetene si consilierii judeteni si locali sa nu poata avea decat doua mandate succesive in aceste functii, dupa exemplul limitarii mandatelor presedintelui Romaniei.

Potrivit propunerii legislative, care cuprinde un articol unic, ”alesii locali, primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii comunali, orasenesti, municipali si judeteni nu vor putea ocupa aceste functii mai mult de doua mandate succesive”.

Potrivit initiatorului, propunerea legislativa vine in intampinarea nevoii de a asigura un cadru propice evolutiei firesti a statului de drept, a administratiei publice locale si a democratiei romanesti, scrie News.ro.

”In mod firesc apare nevoia de a crea un cadru legislativ care sa limiteze numarul de mandate ale alesilor locali cu scopul de primenire permanenta a celor care trebuie sa-si asume conducerea unitatilor administrativ teritoriale. Realitatea ne arata ca nivelul performant de competenta poate fi atins in doua mandate consecutive”, se precizeaza in expunerea de motive.

Deputatul considera ca ”principiile care stau la baza limitarii numarului de mandate consecutive pentru cea mai inalta functie in stat (Presedintele Romaniei) pot fi referinta fundamentala si in cazul alesilor locali”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.