Politica 7 Iunie 2016 11:00
Presedintele PSD a emis o declaratie cel putin jignitoare la adresa romanilor din diaspora, acesta numindu-i intr-o declaratie "fantome".

"Daca discutam despre prezenta la vot, luand in calcul si fantomele, intr-adevar prezenta a fost mica. Daca discutam de prezenta la vot in mod real, procent calculat din romanii care traiesc in mod efectiv in Romania, prezenta a fost mai mare. In opinia mea, daca am calcula numarul de romani prezenti la vot din numarul total de romani care traiesc efectiv in Romania, pe tara cred ca ne ducem la aproape 60%, ceea ce inseamna un procent foarte mare. In Bucuresti, prezenta, la fel, calculata din bucurestenii care traiesc efectiv in Bucuresti, lasandu-i la o parte pe cei care traiesc in alte tari, cred ca sarim de 40%, mergem undeva spre 45%", a afirmat Dragnea intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca votul de la locale a fost antipolitic, Dragnea a acceptat partial acest lucru.

"Trebuie sa spunem ca a fost si un vot impotriva partidelor politice, cu o singura exceptie, PSD-ul. Asta arata ca tot ceea ce am facut noi in ultimele opt-noua luni de zile, abordarea politica pe care am avut-o, faptul ca am inteles din timp, primii si se pare ca singurii, in ce directie si cu ce viteza se schimba societatea, ce asteptari au oamenii, a facut ca noi sa avem aceasta victorie zdrobitoare in Bucuresti. Este un prim pas - procesul de modernizare a partidului nostru nu este finalizat, este un proces greu, destul de dificil, dar care va continua. (...) Da, a fost si un vot impotriva partidelor politice, dar faptul ca PSD-ul a avut si aceasta victorie si in Bucuresti si in toata tara arata ca oamenii au perceput ca PSD-ul este singurul partid care a inceput efectiv sa inteleaga ce se intampla in societate", a sustinut Liviu Dragnea.

Intrebat cine sunt "fantomele", Liviu Dragnea a precizat ca a fost o figura de stil. "Asta am spus-o din 2012, de la referendum, cand s-a calculat cvorumul. Cvorumul s-a calculat tot asa numarandu-i si pe romanii care nu locuiesc efectiv in Romania. Daca s-ar fi calculat asa cum de fapt prevedea legea, si Curtea Constitutionala in prima decizie, pana sa apara celebra erata, a si explicitat ca se calculeaza cvorumul din romanii care traiesc efectiv in Romania, atunci referendumul ar fi fost validat. La asta m-am referit", a precizat presedintele PSD, scrie agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.