Politica 5 Iunie 2016 15:40
Pentru ca toata lumea sa voteze, in cateva locuri din tara, buletinele de vot strabat un drum aproape imposibil. La Inelet, in Caras-Severin, de pilda, de ani de zile, sacii cu buletinele de vot sunt urcati pe scari din lemn, pentru ca aceasta este singura cale de acces in satul izolat din munti.

Cu sacul plin cu buletine de vot in spate si cu o vointa de fier, membrii comisiei au urcat treptele care duc in satul Inelet. Doua ore le-a luat drumul pana in catun.

„Ma asteptam sa fie mai anevoios, mai greu, dar bine, o sa mergem la oamenii de pe satele izolate de pe Valea Cernei”, spune Daciana Valusescu operator calculator.

Pe unii localnici insa, efortul membrilor comisiei nu i-a convins sa isi exercite dreptul la vot.

„La vot? Mergem, numai sa nu ploua. Daca ploua? Daca ploua stau in casa, eu sunt bolnav sa se duca altii, tineretul sa voteze”, spune un localnic.

Satenii traiesc rupti de lume, iar singura cale pentru a ajunge acasa, in varful Muntilor Cernei, este o scara veche de 40 de ani, sprijinita de versant. Drumul care duce catre patru sate din Caras-Severin e lung, de trei ore pe cal si de o zi si o noapte pe jos, asa ca oamenii prefera sa riste si sa urce pe scara subreda. Ei nu au vazut in viata lor un medic venind la ei, iar postasul ajunge doar o data pe luna.

Inelet, Scarisoara, Cracu Mare si Tatu sunt cele mai izolate sate din judetul Caras-Severin. In total, aici traiesc in jur de 100 de oameni.

Satul Inelet este considerat o raritate in Romania, fiind una dintre putinele localitati din tara in care se poate ajunge doar urcand pe scara, precizeaza DIGI24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.