Politica 5 Iunie 2016 12:20
Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) are 250 de centre de interventie la nivel national, in cazul in care se defecteaza tabletele din sectiile de votare, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Iulian Ivan.

"Sunt 250 de centre de interventie ale STS la nivel national. Ele sunt pregatite sa intervina daca se defecteaza tabletele. Sunt si tablete de rezerva, in caz ca trebuie inlocuite", a spus Iulian Ivan.

Alegatorii care se prezinta la scrutin trebuie sa prezinte actul de identitate operatorului de calculator al biroului electoral, care va scrie CNP-ul acestuia in program. Sistemul informatic de monitorizare va semnala daca persoana care s-a prezentat la vot a implinit varsta de 18 ani pana in ziua votului inclusiv, daca si-a mai exercitat dreptul de vot la acelasi scrutin, daca este arondata la o alta sectie de votare sau daca este omisa din lista electorala permanenta.

Peste 18.000 de sectii de votare s-au deschis duminica, la ora 7.00, in toata tara, la urne fiind asteptati 18.320.473 de romani cu drept de vot pentru a-si alege primarul, dar si consilierii locali si judeteni, urmand ca votul sa se incheie la ora 21.00.
Alegerile locale din acest an se vor desfasura intr-un singur tur, la fel ca si cele din 2012, dar o premiera a acestor alegeri este Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, relateaza news.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.