Politica 3 Iunie 2016 15:45
Doi dintre candidatii la alegerile locale din Olt poarta numele fostului dictator Nicolae Ceausescu, respectiv al fostului presedinte Ion Iliescu. Nicolae Ceausescu din Poboru spune ca nu are nicio sansa sa castige, in timp ce Ion Iliescu afirma ca a intrat in politica pentru ca "asa s-a intamplat".

Daca Ceausescu e pe lista PSD pentru Consiliul Local al comunei Poboru, Iliescu este candidat din partea ALDE, la Crampoia, precizeaza MEDIAFAX.

Nicolae Ceausescu din Poboru adauga ca a intrat in politica imediat dupa Revolutie, in Frontul Salvarii Nationale (FSN) si in partidele care au derivat de aici. In ciuda numelui pe care il poarta, barbatul din Poboru nu are aspiratii politice si spune cu modestie ca n-are nicio sansa sa intre in urmatorul consiliu local.

"Imediat, dupa Revolutie (am intrat in politica – n.red.), asa s-a intamplat. Voiam sa intru si asa a fost conjuctura, noul pas, cum se spune. Cu FSN, cum era inainte! Nu am mai fost consilier local, acum sunt pe lista, dar nu cred ca o sa ies, va spun garantat. Sunt pe locul 14. Fiindca am lucrat in cadrul Primariei 11 ani, am zis sa candidez. Doar pentru Consiliul Local candidez. Cine candideaza la postul de primar are nevoie de studii superioare, e altceva", a conchis Ceausescu.

Tanarul politician din Crampoia spune ca nimeni nu l-a confundat, de-a lungul timpului, cu fostul presedinte Ion Iliescu. De vreo legatura de rudenie nici nu poate fi vorba. Ion Iliescu de Olt a povestit cum s-a hotarat sa faca politica: "Asa, am ajuns eu de acord ca este mai bine politica. Altceva, daca n-aveam, atunci, am considerat ca e mai bine”.

In acelasi mod, tanarul de 26 de ani marturiseste ca nu are un loc de munca si nici alte perspective, in caz ca pierde alegerile locale. "Acum sunt un pic in constructii, ca sunt la mine sa fac o casa, ceva. Dupa aceea, sa vedem. Speram sa fie bine. Acum, nu stiu. Sa vedem ce-o fi!”, afirma candidatul ALDE, intr-un interviu telefonic pentru MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.