Politica 31 Mai 2016 17:12
Firma de avocatura a socrului lui Catalin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primaria Capitalei semnate in mandatul lui Sorin Oprescu, iar candidatul PNL da o sansa in plus PSD sa castige, a acuzat marti candidatul USB la Primaria Bucuresti, Nicusor Dan. Societatea civila de avocati Zamfirescu Racoti & Partners a oferit pentru 9am unele precizari referitoare la declaratiile care urmeaza.

''Alegatorii care nu vor ca PSD sa castige Bucurestiul trebuie sa stie ca eu nu l-am atacat niciodata pe Catalin Predoiu. El face asta de cand a intrat in campania electorala. Ultima lui acuzatie, privind o eventuala intelegere intre mine si Gabriela Firea, este o minciuna ordinara. Am spus de multe ori ca nu voi face nicio intelegere cu PSD, cel mai corupt partid din Romania. Mi-am dorit sa ajung la o forma de intelegere cu PNL, pentru a unifica voturile de Dreapta, dar Catalin Predoiu este principalul obstacol in calea oricarei colaborari. Candidatura lui nu este una dezinteresata. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, firma de avocatura a socrului lui Catalin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primaria Capitalei semnate in mandatul lui Sorin Oprescu, contracte care «actioneaza tocmai impotriva interesului municipiului Bucuresti»'', a postat Nicusor Dan marti pe Facebook.

El a atasat un artiol de presa care prezinta un raport al Curtii de Conturi potrivit caruia Primaria Capitalei a platit in 2014 peste 21 milioane de lei catre 11 firme de avocatura pentru servicii juridice, in baza unui acord cadru incheiat in august 2013, pe o perioada de 4 ani. Printre acestea se numara si Zamfirescu, Racoti & Partners, scrie MEDIAFAX.

''Domnul Predoiu ma acuza pe mine de colaborare cu PSD, cand aceeasi firma de avocatura a avut contracte cu statul in vreme ce seful guvernului era Victor Ponta. Catalin Predoiu nu are ce sa caute la Primaria Capitalei. El face rau PNL si, cat timp ramane in cursa electorala, da o sansa in plus PSD sa castige Primaria Bucuresti. Singurul candidat care nu a facut si nu va face niciodata vreo intelegere cu PSD sunt eu'', subliniaza candidatul USB.


Drept la replica fata de declaratiile si mesajele publice ale domnului Nicusor Dan cu privire la societatea de avocati Zamfirescu Racoti & Partners

Asociatii SCA Zamfirescu Racoti & Partners doresc sa faca urmatoarele precizari cu privire la informatiile eronate exprimate in presa de domnul Nicusor Dan la adresa societatii:
Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Societatea civila de avocati Zamfirescu Racoti & Partners are in componenta sase asociati, iar structura societatii este transparenta, astfel cum reiese din informatiile publicate atat pe pagina de internet a firmei cat si in tabloul avocatilor Baroului Bucuresti.

Referitor la valoarea contractului de servicii juridice atribuit de Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul acordului cadru incheiat cu 11 societati de avocati, conform art. 35 alin.1) din Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, actele si lucrarile cu caracter profesional ale avocatului reprezinta secret profesional. De asemenea, continutul contractului de asistenta juridica are, potrivit legii, caracter confidential.

Declaratiile speculative ale domnului Nicusor Dan cu privire la valoarea contractului de servicii juridice prestate de SCA Zamfirescu Racoti & Partners sunt exagerate si neconforme cu realitatea, fiind exprimate fara a proba veritatea celor afirmate, au spus cei de la Zamfirescu Racoti & Partners prin intermediul unui drept la replica remis 9am.

Citeste si:
De ce este important să construim cu o firmă autorizată și cu...
De ce este important să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.