Politica 31 Mai 2016 13:02
Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, a raspuns, luni seara, referitor la esecul negocierilor cu Nicusor Dan, ca reprezentantul USB a fost cel care a refuzat coagularea voturilor de dreapta si i-a deschis astfel calea lui Firea pentru primarie si lui pentru postul de viceprimar.

Catalin Predoiu a precizat ca nu a participat la discutia cu Nicusor Dan, candidatul USB la Primarie, fiind vorba despre o intalnire intre staff-urile de campanie. Comentand anuntul lui Nicusor Dan potrivit caruia PNL a refuzat realizarea unui sondaj de opinie comun, supravegheat de PNL si USB, Predoiu a spus ca, de fapt, Dan este cel care a respins "esenta" ofertei politice pe care a lansat-o, aceea de desemnarea a unui candidat unic, in baza cercetarii sociologice.

"Problema este ca dl. Nicusor Dan refuza insasi esenta propunerii politice pe care am facut-o, anume daca unul din noi e in fruntea sondajului, atunci celalalt il sprijina pe cel din fruntea sondajului. A face sondaj... toata lumea face sondaje. Propunerea a fost respinsa pentru ca esenta e sprijinul pe care fiecare trebuie sa-l dea. Acest lucru inseamna din punctul meu de vedere, ca e o respingere clara a unei oferte de a coagula voturile din dreapta, ceea ce inseamna ca, vrand-nevrand, dl. Nicusor Dan deschide calea dnei Firea catre primarie si isi deschide si dansului calea pentru un post de viceprimar. Absenta din platou a celor doi e inca un element in plus care mie imi arata un fel de intelegere", a declarat Catalin Predoiu in timpul unei dezbateri televizate.

El l-a acuzat pe Nicusor Dan de neseriozitate.

"Problema este ca eu vad o intelegere cel putin mutuala de a deschide calea unui tandem Nicusor Dan-Firea. In aceste conditii, ceea ce ne ramane e sa ne continuam campania.Voi merge inainte si cer bucurestenilor sa dea un vot util" a mai spus Predoiu.

In discutie a intervent si candidatul PMP, Robert Turcescu, care l-a acuzat pe Predoiu de ipocrizie, relateaza MEDIAFAX.

"Este o ipocrizie. E ingrozitor ce se intampla in momentul de fata. Arata lipsa de respect fata de electorat, arata ca ne aflam, de fapt, asistam la un joc politicianist intre toti cei care propun acum, pe ultima suta de metri, unificarea dreptei. Cine e domnule Nicusor Dan, reprezentant al dreptei romanesti??? Nu e reprezentantul dreptei romanesti. Daca intr-adevar dreapta dorea sa se uneasca se putea face o discutie inainte de campania electorala", a spus Turcescu.

Citeste si:
Nicușor Dan a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în...
Nicușor Dan a aprobat...

Purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, Cezar Preda, a sustinut si el ca nu PNL a fost cel care a refuzat o intelegere, la discutiile de luni, Nicusor Dan fiind cel care a insistat ca Predoiu sa se retraga din cursa electorala. "Minciuna ca PNL a refuzat e de noaptea mintii! Dupa vot se va vedea ordinea, Nicusor Dan va ramane prostit iar papusarii vor rade-n barba bucurosi ca au mai folosit un fraier pentru a preda PSD-ului Bucurestiul. Refuzul a fost categoric, chiar in conditiile in care stia ca este in urma lui Catalin Predoiu in optiuni. Cerea inflexibil, halucinant retragerea candidatului PNL. Nicusor Dan este acum, singur, la oamenii care au vrut alt proiect, cei care nu vor unirea dreptei" a sustinut Cezar Preda, intr-o declaratie de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.