Politica 31 Mai 2016 08:20
Lia Olguta Vasilescu a anuntat pe pagina sa de Facebook ca a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la modul in care este instrumentat dosarul sau, dupa ce DNA a anuntat luni extinderea acuzatiilor in cazul primarului municipiului Craiova pentru noi infractiuni de spalare de bani.

"Am facut dovada, in instanta care mi-a revocat toate masurile preventive, ca USL a achitat contractul cu artistul Goran Bregovici, prin urmatoarele documente: contract, factura fiscala si document bancar. 2. Un alt contract prezentat de unul din martorii denuntatori contine o suma exorbitanta cu care se putea plati, eventual, un concert Jon Bon Jovi, niciun caz un concert Bregovici si nu are legatura cu USL. 3. Declaratiile martorilor acuzarii se bat cap in cap, iar sumele invocate sunt contradictorii. 4. Declaratia principalului martor denuntator, om de afaceri, cu care DNA a mers la judecatorul de drepturi si libertati, contrazice comunicatul DNA de azi", a scris luni, dupa audierea la sediul DNA, Lia Olguta Vasilescu.

DNA a decis extinderea cercetarilor in cazul primarului din Craiova, in comunicatul trasmis de institutie aratandu-se ca in cadrul „donatiilor” estimate la 135.907 euro, care au constat in realizarea de materiale electorale si sustinerea de spectacole, "inculpata Vasilescu Lia Olguta a primit de la un om de afaceri, ca urmare a exercitarii influentei sale politice, suma de 25.000 euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain, bani pe care i-a remis cash (plus inca 25.000 euro, a caror provenienta nu este stabilita), in preziua concertului din 14.05.2012, unei persoane organizator evenimente. Aceasta din urma a achitat suma totala de 50.000 euro staff-ului artistului respectiv, conform contractului depus la dosarul cauzei. Prin aceasta activitate, inculpata Vasilescu Lia Olguta a folosit suma respectiva cunoscand ca provine din savarsirea unei infractiuni".

Lia Olguta Vasilescu a mai anuntat ca a sesizat CSM in legatura cu modalitatea de instrumentare a dosarului, |"iar in cazul in care CSM nu va face verificarile necesare, voi face public modul abuziv si total ilegal de ancheta din dosarul meu. Chemarea mea in campanie electorala, cu doar cateva zile inainte de alegeri, fara a fi fapte noi in dosar, este o incercare clara de a deturna vointa electoratului craiovean", mai scrie primarul Craiovei pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.