Politica 30 Mai 2016 14:17
DNA extinde acuzatiile in cazul Olgutei Vasilescu pentru "noi infractiuni de spalare a banilor" dar si in cazul altor doua persoane cercetate in dosar, informeaza, luni, DNA.

Potrivit unui comunicat, DNA extinde acuzatiile in cazul Olgutei Vasilescu, primar al municipiului Craiova, "sub aspectul savarsirii unei noi infractiuni de spalare a banilor", in cazul lui Preda Radu Cosmin "administratorul public al Craiovei, sub aspectul savarsirii unei noi infractiuni de instigare la spalare de bani" dar si in cazul Elenei Daniela Popescu "reprezentant al unei asociatii non profit, sub aspectul savarsirii unei noi infractiuni de spalare a banilor".

"In dosarul respectiv cei trei inculpati mai sunt acuzati pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita (4 infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infractiuni) si spalare de bani (Vasilescu Lia Olguta), doua infractiuni de complicitate la luare de mita (Preda Radu Cosmin) si patru infractiuni de complicitate la luare de mita (Popescu Elena Daniela)", se mai spune in comunicat.

Anchetatorii sustin ca pentru campania electorala pentru alegerea primarului municipiului Craiova, desfasurata in anul 2012, "mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Vasilescu Lia Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic".

In cadrul „donatiilor” estimate la 135.907 euro, care au constat in realizarea de materiale electorale si sustinerea de spectacole, inculpata Vasilescu Lia Olguta a primit de la un om de afaceri, ca urmare a exercitarii influentei sale politice, suma de 25.000 euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain, bani pe care i-a remis cash (plus inca 25.000 euro, a caror provenienta nu este stabilita), in preziua concertului din 14.05.2012, unei persoane organizator evenimente. Aceasta din urma a achitat suma totala de 50.000 euro staff-ului artistului respectiv, conform contractului depus la dosarul cauzei. Prin aceasta activitate, inculpata Vasilescu Lia Olguta a folosit suma respectiva cunoscand ca provine din savarsirea unei infractiuni.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Intr-un context diferit, in cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguta a pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, pentru si printr-o asociatie non profit, cu titlu de mita, mai multe sume de bani, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu, precizeaza MEDIAFAX.

"Referitor la sumele de bani pretinse si primite de inculpata Vasilescu Lia Olguta cu ajutorul inculpatilor Preda Radu si Popescu Elena Daniela, din probele administrate a rezultat ca inculpata Popescu Elena Daniela, presedinte al asociatiei, in cunostinta de cauza, la instigarea inculpatului Preda Radu, care, de asemenea, cunostea provenienta si modul real de obtinere a sumelor de bani intrate in contul asociatiei cu titlu de sponsorizari, a acceptat incheierea a trei contracte de sponsorizare, iar ulterior a dispus transferul sumei de 316.471 lei, in luna iunie 2014, din contul asociatiei in contul unei societati comerciale, in scopul disimularii adevaratei naturi a provenientei acesteia, cunoscand ca provine din savarsirea infractiunii de luare de mita", se mai spune in comunicat.

Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.