Politica 29 Mai 2016 11:00
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a propus, sambata, infiintarea unei noi comisii parlamentare care sa discutate planul de tara si o serie de strategii, afirmand ca a transmis o scrisoare liderilor grupurilor politice si presedintilor partidelor parlamentare.

"Eu am trimis liderilor grupurilor politice parlamentare, presedintilor de partide parlamentare o scrisoare deschisa cu o propunere de o noua Comisie comuna a celor doua Camere in care sa discutam despre un plan de tara si o strategie", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a participat sambata, la un eveniment organizat de Camera Deputatilor, in care cursanti ai mai multor licee din Bucuresti au fost invitati in plenul Parlamentului pentru a simula o dezbatere parlamentara.

Valeriu Zgonea a afirmat ca liderii politici au nevoie de un cadru conturat in care sa discute strategia nationala anticoruptie si alte strategii, scrie MEDIAFAX.

"Trebuie sa avem un cadru bine conturat in care presedintii de partide, cu liderii grupurilor parlamentare se intalnesc si dezbat: strategia nationala anticoruptie, strategia nationala pentru dezvoltare durabila, un proiect de tara, implementarea anumitor planuri de actiune pe care le avem, planul national pentru reforma, planul national pentru competitivitate, convergenta. Poate multi dintre politicieni nu le cunosc, dar le aproba Guvernul. Noi trebui sa invatam sa colaboram cu Guvernul si cu presedintia si cu celelalte institutii ale statului. Este o schimbare de abordare sa mergem si noi pe principiul pe care il vedem in Parlamentele puternice din Marea Britanie, Germanie, Norvegia", a spus Zgonea, la Parlament.

Comisia ar urma sa functioneze pana in anul 2020.

"Eu cred ca liderii grupurilor parlamentare ca si presedintii partidelor care si-au exprimat acest punct de vedere de foarte multe ori in ultimii ani vor intelege. Este o comisie comuna care sa dureze pana in 2020. Am trimis Birourilor permanente reunite (scrisoarea -n.r.) am facut expunerea de motive, am scris regulamentul de organziare si functionare al acestei comisii comune. Ea a fost discutata cu fiecare lider politic in parte in discutiile pe care le-am avut in ultimii ani si toti au spus ca avem nevoie sa ne intalnim sa discutam problemele reale ale Romaniei", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Comisia ar trebui sa fie formata din presedintii celor doua Camere, liderii grupurilor politice parlamentare si presedintii de partide.

"Am propus ca aceasta comisie sa fie condusa de fiecare grup parlamentar cate o sesiune prin rotatie. (...) Romania are nevoie de acest proiect acum. Lucrez la el cu echipa de consilieri de aproape un an de zile. Am discutat cu fiecare lider de grup parlamentar si cu presedintii de partid fiecare mi-a spus ca este nevoie de un astfel de proiect", a mai spun Valeriu Zgonea.

Dupa alegerile locale din 5 iunie, liderii PSD au anuntat ca vor relua procedura de revocare a lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.