Politica 27 Mai 2016 13:12
Liderul PMP, Traian Basescu, a declarat, joi, la Ploiesti, referitor la o eventuala incercare de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis, asa cum declara copresedintele PNL Alina Gorghiu, ca exclude aceasta varianta si ca nu crede "in aceasta poveste", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Exclus. Nu cred in povestea asta. Politicienii s-au lecuit de suspendari. Si nici nu e in regula. Uitati-va spre exemplu in Franta. Toata Franta e nemultumita, sindicatele le vedeti, pentru ca Hollande a vrut sa introduca procesul de liberalizare a pietei fortei de munca, pe care noi l-am facut in timpul Guvernului Boc. Este o cerinta europeana. Sigur, Hollande este la 12-14% incredere, dar nu ati auzit niciun politician francez sa conceapa ca, data fiind scaderea in sondaje a presedintelui Frantei, l-ar putea suspenda. (...) Nu am auzit un cetatean francez sau un parlamentar francez sa spuna «a scazut in sondaje presedintele, hai sa-l suspendam»", a declarat presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, la Ploiesti.

Fostul sef de stat nu s-a aratat la fel de increzator si in ceea ce priveste activitatea guvernamentala.

"Guvernele sunt mult mai fragile. Lor le poti introduce o motiune de cenzura si le-ai picat. Dar acel stalp al stabilitatii pe formatul constitutional, si in Franta, dar si in Romania, este presedintele. Deci nu cred ca politicienii romani au ramas cu intelegere zero pentru importanta stabilitatii functiei de presedinte. In concluzie, Iohannis nu va fi suspendat", a precizat Traian Basescu.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a sustinut marti ca triada Dragnea-Ponta-Tariceanu va transforma Romania intr-un ''Hexi Pharma la nivel national'' daca va reusi sa isi duca la indeplinire planurile- demiterea Guvernului, suspendarea presedintelui Klaus Iohannis si ''diluarea'' luptei anticoruptie, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.