Politica 27 Mai 2016 09:40
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat agenda sedintei CSAT ce va avea loc vineri, aceasta incluzand activitatea SRI in 2015 si obiectivele pentru 2016, situatia din sanatate si infectiile intraspitalicesti si mai multe teme din domeniul apararii, printre care summitul NATO de la Varsovia.

"Situatia actuala a sistemului de sanatate publica - infectiile intraspitalicesti ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securitatii nationale", este unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a sedintei care are loc la Palatul Cotroceni la ora 11.00, potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala.
De asemenea, se va discuta despre activitatea Serviciului Roman de Informatii in 2015 si despre principalele obiectiv pentru anul acesta, informeaza MEDIAFAX.

Pe ordinea de zi a sedintei mai figureaza strategia militara, programul referitor la modernizarea Armatei pana in 2026, mandatul Romaniei la Summitul NATO de la Varsovia si stadiul indeplinirii obiectivelor Ministerului Apararii.

La sedinta se va discuta si despre stadiul si evolutia Proiectului Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda. "In cadrul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala", potrivit sursei citate.

Seful statului a anuntat in urma cu o saptamana ca a decis includerea situatiei din sanatate pe ordinea de zi a CSAT. ''Am cerut pentru aceasta lamurire in CSAT materiale de la Ministerul Sanatatii, de la institutiile care au informatii in legatura cu aceste chestiuni. Am cerut sa vina nu doar cu prezentarea situatiei, ci si cu solutii'', a subliniat el. Iohannis a accentuat insa ca nu in CSAT se rezolva problemele din acest domeniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.