Politica 25 Mai 2016 11:10
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pus marti sub urmarire de procurorii anticoruptie, afirma intr-o scrisoare deschisa catre electorat ca SRI si DNA au devenit o ''supra-putere oculta si irationala care se substituie in buna masura alegatorilor'', comparandu-le cu fosta Securitate.

''Multi dintre voi nu veti vota, pentru ca v-ati pierdut complet increderea in politicieni si in institutii. Atitudinea voastra este incurajata, daca nu chiar starnita, de DNA si de SRI, doua agentii ale statului despre care ar trebui sa auzim rar, dar care si-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizata asupra politicienilor si de a eroda increderea in partidele politice. DNA, cu ajutorul denuntului, ce nu a mai fost practicat la aceasta scara din anii 1950, a reusit sa se substituie in buna masura alegatorilor si sa decida, prin abuzul puterii ce-i este conferita de lege, cine poate sa stea in fata cetatenilor pentru a le cere increderea si cine trebuie privat de exercitiul acestui drept constitutional. Ma intreb astazi, inca o data, cine anume stabileste politica DNA si SRI, cine decide, in interiorul acestor institutii, care va fi urmatoarea victima? Aceste agentii au devenit o supra-putere, situandu-se deasupra celor trei puteri constitutionale ale statului. O supra-putere oculta si irationala ce trezeste, in mintea generatiilor mature, amintirea rolului pe care-l juca candva partidul comunist si bratul sau inarmat, securitatea'', este mesajul liderului Senatului.

El le cere alegatorilor sa voteze la locale ''in amintirea erei in care votam formal pentru ca eram fortati'' si sustine ca nu are nicio rezerva fata de procurorii care, inarmati cu probe temeinice, lupta impotriva fenomenului coruptiei, scrie MEDIAFAX.

''Acum, dupa mult amar de vreme, mi-a venit si mie randul. Asteptam cu nerabdare momentul. Sunt convins ca DNA si-a facut temele cu temeinicie. De ce? Pentru ca, in ciuda faptului ca legea imi interzice sa intru in detalii, pot sa va spun doar ca sunt acuzat intr-un dosar cu presupuse fapte din 2008. Asta e ceea ce numesc eu cercetare amanuntita. Bineinteles ca, momentul ales pentru acuzarea mea nu are nimic de a face cu alegerile din 5 iunie 2016. E o pura coincidenta! Nu dupa 8 zile, nu dupa 8 saptamani, nici dupa 8 luni, ci abia dupa 8 ani, conducerea DNA a hotarat intr-un final sa ma acuze. Evident ca, in acest moment imi pierd timpul cu avocati, procurori si dosare, in loc sa fiu prin tara convingand electoratul sa voteze si sa sprijine candidatii ALDE'', explica Tariceanu.

Citeste si:
Anamaria Prodan, scrisoare emoționantă pentru mama sa: „Îmi e atât...
Anamaria Prodan, scrisoare...

El afirma ca se bazeaza pe sprijinul romanilor in lupta sa ''impotriva abuzului de putere si a politicienilor corupti''.

''Permiteti-mi sa va marturisesc faptul ca nici macar membrii ALDE nu au fost feriti de abuzuri de putere. Dar va pot asigura ca, daca orice fel de acuzatie va fi demonstrata, aceasta inseamna sfarsitul carierei oricarei persoane in cauza. Niciun compromis sau intelegere nu sunt acceptabile. Intr-o democratie inca fragila precum cea din Romania, toti oamenii cu convigeri democratice ar trebui sa lupte pentru a restaura normalitatea in societate si la nivelul institutiilor statului. Ceea ce se intampla acum este inacceptabil si, credeti-ma, voi continua aceasta lupta pana la final'', concluzioneaza copresedintele ALDE.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat marti inceperea urmaririi penale fata de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, acesta fiind acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, suspiciunile avand legatura cu declaratia de martor pe care a dat-o in dosarul privind retrocedarea ilegala a unei suprafete din padurea Snagov si a Fermei Regale Baneasa.

Citeste si:
De ce a vrut Romică Țociu să plece din America Express. Cât de greu...
De ce a vrut Romică Țociu să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.