Politica 24 Mai 2016 12:57
Presedintele Senatului a fost pus sub urmarie penala de procurorii DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat marti inceperea urmaririi penale fata de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, acesta fiind acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Calin Popescu Tariceanu a mers, marti, la sediul DNA Brasov pentru a lua la cunostinta acuzatiile de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, suspiciunile avand legatura cu declaratia de martor pe care a dat-o in dosarul privind retrocedarea ilegala a unei suprafete din padurea Snagov si a Fermei Regale Baneasa.
Procurorii DNA precizeaza ca presedintele Senatului a fost audiat ca martor la data de 15 aprilie 2016, citarea fiind necesara "in conditiile in care existau indicii ca el ar avea cunostinta despre activitatea infractionala a grupului" trimis in judecata in dosarul privind retrocedarea celor doua suprafete, "prin prisma relatiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup", precizeaza procurorii intr-un comunicat de presa.

"Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, in depozitia luata sub juramant, acesta a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate "Calin Popescu Tariceanu a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta de achizitionarea drepturilor succesoarele ale lui Al Romaniei Paul de catre Silberstein Tal, Truica Remus si altii si ca nu a discutat cu Truica Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat ca nu are relatii apropiate si nu a pastrat legatura cu inculpatii Andronic Dan Catalin si Silberstein Tal, cu care s-a intalnit doar sporadic, afland din presa, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea ca nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania. A mai precizat, ca nu a avut o relatie apropiata cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzand totodata ca are cunostinta de relatia acestuia din urma cu inculpatul Tal Silberstein", declaratii contrazise de probele din dosar, spun procurorii.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.