Politica 23 Mai 2016 15:06
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca nu a inteles mare lucru din ce au de gand sa faca guvernantii in privinta salarizarii bugetarilor, afirmand ca oamenii sunt speriati ca Executivul ar putea veni cu un proiect care sa bulverseze si mai mult sistemul.

"Am tot obosit sa spun ca nu reusim sa identificam, in afara de aceasta OUG, care era asteptata de toata planeta, asta cu codurile penale, un lucru serios, un lucru bun dus la capat, sa spuna macar o categorie sociala ca o duce mai bine. Nu sunt in stare. Tot timpul cand vin cei de dreapta sa guverneze nu sunt bani. Niciodata nu au bani, iar Romania nu se dezvolta. De fiecare data cand am venit noi am gasit si bani, am putut sa marim si salarii si pensii, dezvoltarea a devenit una durabila si greu de zdruncinat. E foarte greu sa mai comentez", a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea.

El a spus ca social-democratii au avut o discutie cu liderii catorva sindicate, in timpul careia s-a stabilit ca dupa alegerile locale vor incerca in Parlament sa gaseasca o solutie.

"Despre Legea salarizarii vorbesc de cand s-au instalat. S-a schimbat si doamna ministru de la Munca, a venit un nou ministru... tot vorbesc de legea salarizarii. Nu am inteles mare lucru din ce au de gand sa faca. Lumea e speriata pentru ca s-ar putea sa vina cu un proiect de lege care sa bulverseze si mai mult sistemul de salarizare. Atat pot", a conchis Dragnea.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, saptamana trecuta, ca proiectul de OUG privind salarizarea bugetarilor va corecta inechitatile privind incadrarea si plata pentru aceleasi functii, cu aceeasi vechime, salariile urmand sa creasca in anumite domenii, iar Sanatatea este prioritara, scrie MEDIAFAX.

Premierul a spus ca niciun salariu nu va fi diminuat, in schimb vor fi majorari in anumite domenii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.