Politica 23 Mai 2016 10:56
Premierul Dacian Ciolos a anuntat duminica pe Facebook ca a decis sa doneze salariul din luna aprilie pentru achizitionarea Cuminteniei Pamantului.

''A inceput campania pentru Cumintenia Pamantului a lui Brancusi. In ce ma priveste, am decis sa donez salariul din luna aprilie pentru acest proiect. Va indemn si pe voi, pe fiecare, sa faceti dupa cum va indeamna constiinta si dupa posibilitatile pe care le aveti. Eu unul am decis sa fac acest lucru pentru ca Brancusi este si al meu!'', a transmis premierul prin intermediul unui mesaj video.

Salariul net incasat de premierul Dacian Ciolos este de peste 15.000 de lei lunar.

Guvenul Romaniei si Ministerul Culturii a lansat joi oficial campania de sustinere a subscriptiei nationale pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi ''Cumintenia pamantului''. Campania se va derula pana pe 30 septembrie si are nevoie de un sprijin cat mai larg, scrie MEDIAFAX.

Achizitia operei se va face printr-un efort conjugat al statului roman si al cetatenilor: suma de cinci milioane de euro va fi alocata de Guvern si e nevoie ca sase milioane de euro sa fie colectate cu ajutorul contributiilor voluntare ale persoanelor private si juridice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.