Politica 21 Mai 2016 15:45
Administratia Prezidentiala a lansat o cerere de oferte pentru reabilitarea sistemului de apa si a inelului de incendiu din Palatul Cotroceni, investitia estimativa ridicandu-se la circa 1,5 milioane de lei fara TVA.

Potrivit cererii de oferte, din suma totala estimativa de 1.482.540 lei, fara TVA, cheltuielile pentru investitia de baza sunt estimate la 1.199.160 lei, fara TVA, cheltuielile pentru proiectare si asistenta tehnica se ridica la 97620 lei, fara TVA, in timp ce cheltuielile pentru amenajare teren vor fi de 10.000 lei, fara TVA. In suma totala comisioanele, cotele si taxele sunt estimate la 22.200 lei, fara TVA, organizarea de santier 30.230 lei, fara TVA, iar cheltuielile diverse si neprevazute sunt estimate la 123.330 lei, fara TVA.

Ofertantii vor constitui o garantie pentru participare in valoare de 20.000 lei.

Potrivit SEAP, ofertantii vor face dovada executarii, in ultimii 5 ani, a unor lucrari de natura si complexitate similara/comparabila cu cele care fac obiectul acestei proceduri, conforme cu normele profesionale in domeniu, in valoare de minimum 1.000.000,00 lei, exclusiv TVA, la nivelul a cel putin 1 contract, maximum 2 contracte, iar media cifrei de afaceri globala in ultimii 3 ani trebuie sa fie de cel putin 2,5 milioane lei.

Echipa de proiectare trebuie sa fie formata din cel putin un sef de proiect, care sa fie arhitect cu drept de semnatura, membru OAR, in timp ce echipa de executie trebuie sa fie formata din cel putin un manager de proiect, un sef de santier – cu specialitatea instalatii, cu studii superioare, un responsabil cu controlul calitatii si un responsabil cu sanatatea si securitatea muncii pe santier. Conform anuntului Administratiei Prezidentiale, functiile nu se pot cumula, datorita complexitatii activitatilor descrise in caietul de sarcini. Pentru asigurarea unui standard corespunzator in realizarea lucrarilor, operatorul economic trebuie sa dispuna de un numar suficient de personal de executie care sa poata fi distribuit in 2-3 sau chiar un numar mai mare de echipe de lucru pentru diverse obiecte din proiect, scrie MEDIAFAX.

Presedintia a lansat in luna martie o cerere de oferta pe sistemul public de licitatii pentru un sistem de irigatii a vegetatiei in valoare de aproape 2,4 milioane de lei, la care se adauga TVA. Administratia Prezidentiala a precizat ulterior ca achizitionarea un sistem de irigatii pentru gradina Palatului Cotroceni este necesara intrucat cel existent, proiectat in 1979, genereaza costuri mari pentru energia electrica.

Citeste si:
Importanța și etapele procesului de curățare a sistemului de...
Importanța și etapele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.