Politica 20 Mai 2016 17:28
Pe rolul DNA s-a inregistrat plangerea penala prin care magistratul Florica Roman, trimisa in judecata de DNA, cere arestarea ambasadorului american, Hans Klemm, si a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, parchetul analizand daca faptele sesizate atrag competenta DNA.

"S-a inregistrat plangerea pe rolul DNA. Directia Nationala Anticoruptie verifica daca faptele atrag competenta institutiei", a precizat pentru MEDIAFAX Biroul de Presa al DNA.

"Am trimis o plangere penala la DNA pe data de 18 mai 2016 impotriva numitilor Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, si Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor, pentru comiterea infractiunilor de cumparare, respectiv trafic de influenta, solicitand in acelasi timp luarea in considerare a arestarii preventive a acestora", scrie magistratul pe blogul sau .

Florica Roman mentioneaza ca plangerea a fost facuta dupa ce, "intr-o conferinta comuna de presa, tinuta pe data de 13 mai 2016, acestia au recunoscut public ca si-au folosit influenta pentru a promova si urgenta adoptarea unor legi, sustinute de SUA", precizeaza judecatoarea.

Magistratul Florica Roman, de la Curtea de Apel din Oradea, a fost trimisa in judecata intr-un dosar al DNA, fiind suspectata ca ar fi solicitat bani si bunuri pentru a interveni in favoarea unei persoane care avea un dosar pe rolul Tribunalului Bihor, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.