Politica 19 Mai 2016 17:42
Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a parasit penitenciarul de la Poarta Alba din judetul Constanta in jurul orei 16.30, imbracat la costum si cu barba crescuta, precizand ca se simte "ok" dupa ce a fost eliberat conditionat.

Intrebat de jurnalisti despre cum se simte dupa ce instanta a admis eliberarea lui conditionata, Miron Mitrea a raspuns simplu „Ok”.
Insotit de avocata, fostul ministru al Transporturilor a fost asteptat de un prieten cu masina, iar apoi a plecat fara a mai face alte declaratii.
Decizia de eliberare conditionata a fost luata joi de magistratii Tribunalului Constanta si este definitiva, transmite corespondentul MEDIAFAX. Miron Mitrea a fost incarcerat in Penitenciarul de la Poarta Alba timp de un an si doua luni.

El a mai solicitat de doua ori Judecatoriei Medgidia, in 10 februarie si 29 februarie, eliberarea conditionata, cererile sale fiind insa respinse de instanta. Mitrea a contestat hotararile la Tribunalul Constanta, dar magistratii au decis, in data de 17 martie, sa le respinga, hotarand ca fostul ministru sa ramana in inchisoare.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat, definitiv, in februarie 2015, la doi ani de inchisoare cu executare, fiind gasit vinovat de luare de mita.

El a fost incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba incepand cu data de 13 februarie. Condamnarea definitiva la doi ani de inchisoare a lui Miron Mitrea a fost decisa dupa doi ani si trei luni in care dosarul fostului senator s-a aflat pe masa judecatorilor si dupa ce rechizitoriul procurorilor a trebuit refacut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.