Politica 19 Mai 2016 10:28
Catalin Predoiu le-a promis miercuri bucurestenilor ca le va rezolva problemele "imbracand orasul cu dragostea" sa, va construi soseaua de centura si va extinde metroul, promisiunile sale fiind facute la lansarea programului sau, la care au fost prezenti Stela Popescu, Felicia Filip si Andrei Baciu.

"Va promit, va promit, va promit, voi fi primul primar eco din Romania. Eco merge cu clean, curat pe romaneste. Pesedistii si-au facut o primarie cu geamuri negre de Panama.(…) In primaria mea nu va exista coruptie. Voi face din corupti someri (…) neremunerati. Sase sectoare, zero coruptie", a declarat Catalin Predoiu, la evenimentul de lansare a programului sau pentru Bucuresti, in fata unei audiente din care a facut parte si Andrei Baciu, cel care a devenit cunoscut dupa ce a fost nominalizat de Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Sanatatii si a fost retras imediat din cauza fotografiilor in care poza ca fotomodel.

Discursul candidatului PNL la Primaria Capitalei a fost marcat, de altfel, de comparatii si metafore la fel de inedite, dublate de promisiuni electorale.

Catalin Predoiu a evocat impresia pe care i-a facut-o Copenhaga, "oras tihnit care isi respecta locuitorii si isi onoreaza vizitatorii", prin compratie cu un Bucuresti "imbolnavit de un doctor" (aluzie la fostul primar Sorin Oprescu).

"Imi asum raspunderea de a transforma un oras care isi asediaza locuitorii intr-un oras prietenos in care viata este o sarbatoare si nu o lupta perpetua cu traficul, poluarea si factura la intretinere", a spus Catalin Predoiu.

Liberalul a sustinut ca si-a petrecut timpul incercand sa evalueze "cat de grava este boala orasului si cat de amenintatoare pentru toti cei care traiesc in el", ajungand la concluzia ca traficul este "cea mai suparatoare rana" si prima care trebuie tratata.

"Voi fi cosmarul oricarui Guvern pana cand avem o sosea de centura pe patru benzi finalizata! Pana cand metroul va ajunge din Drumul Taberei la Eroilor si de la Gara de Nord la Otopeni. Pana cand inchidem si al doilea inel median al Capitalei, pentru care exista deja cei 1,3 miliarde de euro, dar pentru care nu exista inca suficienta vointa politica sa ii absorbim si sa ii prefacem in trafic fluent", a sustinut candidatul PNL.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Predoiu a mai promis ca va transforma Bucurestiul intr-o "oaza de investitii" si ca isi propune crearea de locuri de munca: "Tinerii nostri au aur in minte, vreau sa isi faca o cariera in Romania".

De la "aurul" tinerilor, candidatul a trecut la "solutia serioasa" (slogan al candidatului-nr.) pe care o propune bucurestenilor: "Dragostea mea va imbraca intreg orasul. (…) PSD sta in calea fericirii voastre. O consecinta logica si de bun simt ca sa facem bine orasului este ca PNL sa invinga PSD. Si vom face acest lucru. Va promit".

La eveniment a fost prezent, pe langa "fotomodelul" Andrei Baciu, actrita Stela Popescu si cantareata de opera Felicia Filip, si presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Petru Lucaci. Pe langa dragoste, acesta i-a transmis lui Predoiu ca Bucurestiul are nevoie de cultura si de galerii de arta, si ca este nevoie de un proiect-public privat, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Profesorul de arhitectura si urbanism la Institutul "Ion Mincu", Dorin Stefan, s-a numarat si el printre sustinatorii prezenti la eveniment, mesajul sa fiind acela ca "Bucurestiul va face un mariaj bun cu Predoiu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.