Politica 18 Mai 2016 17:44
Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Vilnius, dupa o intalnire cu omologul sau, Dalia Grybauskaitė, ca exista un potential important de colaborare intre Romania si Lituania in turism, IT, tehnologii noi, agricultura, comert sau energie.

"In paralel cu relatia politica foarte buna pe care cele doua state o au, exista un potential important de colaborare in domenii concrete precum turism, IT, tehnologii noi, agricultura, comert sau energie", a afirmat presedintele.

Iohannis si-a exprimat bucuria ca va vizita Centrul de lasere din cadrul parcului tehnologic Sunrise Valley, subliniind ca din delegatia sa face parte si directorul proiectului international Extreme-Light Infrastructure - Nuclear Physics de la Magurele, care discuta cu omologii sai despre aprofundarea cooperarii romano-lituaniene in domeniul laserelor, scrie MEDIAFAX.

"Exista sectoare in care schimburile bilaterale pot fi impulsionate. Lituania detine o expertiza substantiala in sectorul energetic, in construirea unei economii bazate pe cunoastere, in parcurgerea cu succes a adoptarii monedei euro. De asemenea, de interes pentru Romania este modul in care Lituania a gestionat prima sa presedintie a Consiliului Uniunii Europene", a mai spus seful statului.

Presedintele a amintit ca au trecut 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice intre Lituania si Romania si ca tarile au avut un parcurs similar - Romania si Lituania s-au transformat din societati totalitare in societati deschise, democratice, iar cele doua state au devenit membre ale NATO si ale Uniunii Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.