Politica 17 Mai 2016 14:28
Comisia comuna pentru Statutul deputatilor si senatorilor a confirmat ca in legea care reglementeaza activitatea alesilor exista un articol care ar permite schimbarea lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Au fost prezenti la sedinta 6 din cei 8 membri, iar decizia a fost luata cu 5 voturi "pentru". Singurul care s-a opus a fost reprezentantul PNL, deputatul Mircea Toader.
La solicitarea PSD, Comisia a fost de acord ca este o situatie in care se aplica Articolul 32, aliniatul 3 din Statutul Deputatilor si Senatorilor. Acesta spune ca un ales care ramane fara sprijin politic isi va pierde si functia in care a fost promovat politic. Raportul va ajunge in discutia Birourilor Permanente reunite.

Bogdan Niculescu Duvaz, deputat PSD, presedintele Comisiei pentru Statut: „Din opt membri ai Comisiei s-a votat cu 5 la 1 ceea ce se discutase in sedinta de martea trecuta. Nu e loc de mare interpretare. Articolul 32, aliniatul 3 spune clar ca acolo unde isi pierde sprijinul politic, un deputat sau un senator pierde si postul pe care l-a obtinut prin acest sprijin politic. Acest punct de vedere il trimitem celor doua Birouri Permanente, reunite, asa cum a fost cerut. De aici incolo, Birourile reunite stabilesc ce fac”.

Insa, in cazul lui Valeriu Zgonea se aplica si un alt articol de lege, mai exact unul din Regulamentul de functionare al Camerei Deputatilor. Este vorba despre procedura de revocare a unui presedinte al Camerei care, in acest moment, poate fi initiata doar de grupul parlamentar din care acesta face parte. Deputatii din Comisia pentru Regulament se vor reuni pentru a discuta despre modificarea acestei prevederi, relateaza DIGI24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.