Politica 16 Mai 2016 14:12
Premierul Dacian Ciolos, ministrul Muncii, Dragos Paslaru, si ministrul Finantelor, Anca Dragu, au discutat luni dimineata, la Guvern, despre varianta care va fi aleasa in ceea ce priveste salarizarea bugetarilor, iar proiectul de ordonanta de urgenta urmeaza sa fie prezentat partenerilor sociali.

"Sunt trei variante luate in discutie si s-a discutat care va fi forma aleasa de premier si ministri de resort pentru proiectul de ordonanta de urgenta. Decizia va fi prezentata luni dupa-amiaza partenerilor sociali, iar marti va fi prezentata in mod public", au declarat surse oficiale.

Potrivit acestora, daca nu vor aparea probleme deosebite in dialogul cu sindicatele, proiectul de ordonanta de urgenta va fi supus pentru aprobare Guvernului in urmatoarea sedinta.

Ordonanta de urgenta care va reglementa sistemul salariilor bugetarilor va fi pusa in dezbatere publica la 15 mai, iar noua abordare se va concentra pe salariile de baza, nu pe sporuri si indemnizatii, anunta ministrul Muncii, Dragos Paslaru, la finalul lunii aprilie, scrie MEDIAFAX.

Ministrul a explicat ca ordonanta trebuie sa aiba la baza principiul solidaritatii si principiul neutralitatii intre familiile ocupationale si ca noua abordare se va concentra pe salariile de baza si nu pe sporuri si indemnizatii. Propunerea principiala a Guvernului, in acceptiunea ministrului Muncii, este decomprimarea bazei de salarizare "in sus", in limita resurselor bugetare existente, care sa permita o minima reglare a piramidei salariale.

Dragos Pislaru a preluat portofoliul Muncii dupa ce Ana Costea a demisionat pe fondul conflictului cu sindicatele generat de proiectul de ordonanta privind salarizarea bugetarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.