Politica 16 Mai 2016 13:58
Cererea DNA pentru incuviintarea inceperii urmaririi penale a fostului ministru Titus Corlatean a ajuns luni la Senat, urmand ca presedintele sa se consulte cu membrii Biroului Permanent pentru convocarea unei sedinte a acestui for.

"Cu putin timp in urma, la cabinetul Presedintelui Senatului a sosit referatul oficial al DNA, prin care se solicita incuviintarea urmaririi penale a senatorului Titus Corlatean, fost ministru de Externe. (…) In vederea initierii acestei proceduri, Presedintele Senatului ii va contacta telefonic pe membrii Biroului Permanent, pentru a programa de comun acord o sedinta a acestui for in conditiile asigurarii cvorumului necesar", a anuntat Andrei Alexandru, purtator de cuvant al Presedintelui Senatului, prin intermediul unui comunicat de presa.

Dupa convocarea Biroului Permanent al Senatului, Comisia juridica va primi un termen pentru intocmirea unui raport pe baza referatului DNA, urmand ca votul sa fie fie dat in plenul Senatului.

Tariceanu a anuntat luni ca va lua o decizie in ceea ce priveste convocarea Biroului Permanent legat de solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale fata de Titus Corlatean dupa ce cererea procurorilor va ajunge la Parlament.

Procurorii DNA au cerut, luni, Senatului Romaniei incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru abuz in serviciu si impiedicarea drepturilor electorale fata de Titus Corlatean, in dosarul Diaspora, scrie MEDIAFAX.

Conducerea Senatului a decis lunea trecuta ca senatorii sa aiba in acesta saptamana activitate exclusiv in teritoriu, presedintele acestui for, Calin Popescu Tariceanu, neexcluzand varianta ca acestia sa vina la Bucuresti abia dupa alegerile locale. El a mai spus ca, daca se va impune, va convoca o sedinta a Biroului Permanent. Intrebat daca senatorii vor mai veni la serviciu pana la alegerile locale, care vor avea loc la 5 iunie, Tariceanu a spus: "O sa vedem pe masura ce inaintam. Daca sunt chestiuni foarte urgente o sa convocam".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.