Politica 15 Mai 2016 11:00
Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca partidul sustine modificarea regulamentului Camerei Deputatilor si a precizat ca presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, trebuia sa renunte la functie dupa ce i-a fost retras sprijinul politic.

"Parerea mea este ca domnul Zgonea, in momentul de fata, face o greseala. Cred ca ar fi trebuit, odata cu retragerea sprijinului politic din partea PSD-ului, sa faca domnia sa acest gest.(...) Cred ca in orice tara civilizata care respecta anumite cutume democratice, odata cu retragerea sprijinului politic, presedintele Camerei s-ar fi retras. Din acest motiv, credc ca cei de la PSD- si ne-au consultat si pe noi, nu pot sa va ascund acest lucru - doresc anumite modificari de regulament ca sa nu se intre intr-o disputa lunga si contraproductiva. Regulamentul se modifica permanent, s-a modificat de multe ori. (...) ALDE sustine modificarile care, de fapt, nu fac decat sa dea un cadrul legal acestor decizii politice. In momentul in care cineva incepe sa se agate cu mana de scaun si este o situatie penibila, sigur ca trebuie sa existe un suport regulamentar ca aceste lucruri sa fie facute. In trecut, s-a considerat ca un astfel de gest va veni de la sine. Nu vine intotdeauna si atunci trebuie si el reglementat", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Ploiesti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele Comisiei de statut, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat, marti, ca Statutul permite revocarea lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei, afirmand ca Birourile Permanente urmeaza sa ia act de faptul ca acesta nu mai are sprijin politic, iar revocarea va fi anuntata in plen, fara vot.

Bogdan Niculescu Duvaz a sustinut ca nu mai este nevoie de niciun vot al plenului Camerei Deputatilor privind revocarea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pentru ca articolul 32 din statutul deputatilor si senatorilor prevede pierderea automata a functiei in momentul in care este retras sprijinul politic.

"In ceea ce priveste problema domnului Zgonea problema este relativ simpla pentru ca in Statut, in Legea nr. 96, care este lege organica, figureaza la articolul 32, alineatul 3, in mod clar, la retragerea sprijinului politic pierderea automata a postului pe care l-a obtinut prin sprijin politic", a declarat presedintele Comisiei de statut, Bogdan Niculescu Duvaz, la finalul sedintei comisiei

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.