Politica 13 Mai 2016 17:30
Procurorii DNA au extins cercetarile pentru noi infractiuni in dosarul in care deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun sunt anchetati pentru fapte de coruptie.

Procurorii anticoruptie ii aduc lui Madalin Voicu noi acuzatii, avand suspiciuni ca acesta s-a folosit de influenta pe care o avea pentru a obtine foloase necuvenite. Nicolae Paun este acuzat de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, fals in inscrisuri private si spalare de bani.

De asemenea, Iulian Costel Paraschiv, manager al proiectului ”Acces pe piata muncii – O sansa pentru tine”, este acuzat de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri si spalare de bani iar Florentina Rotariu, manager general al Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa”, este acuzata de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, fals in inscrisuri private, deturnare de fonduri si spalare de bani. In aceeasi cauza este cercetata si Irina-Valeria Margarit, director economic al Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa”, pentru deturnare de fonduri, informeaza MEDIAFAX.

Concret, in cazul lui Madalin Voicu, procurorii sustin ca "in contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012, folosindu-se de calitatea de presedinte de onoare al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, a solicitat si a obtinut, in numerar, de la reprezentantii acesteia, suma de 100.000 lei. Aceasta suma de bani a fost folosita de inculpat in campania electorala din anul 2012".

In luna octombrie a anului 2014, reprezentantii Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, "folosindu-se de un numar de 17 contracte de imprumut incheiate in mod fictiv in lunile octombrie 2012 si mai 2013, au retras din conturile acesteia suma de 846.000 lei, sub pretextul restituirii unor datorii inexistente", precizeaza DNA intr-un comunicat de presa, contractele respective fiind semnate din partea Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa” de Nicolae Paun, Florentina Rotariu si Iulian Paraschiv.

Ulterior, dupa ce a fost deschis dosarul penal, in lunile ianuarie si februarie, Florentina Rotariu si Irina-Valeria Margarit au incheiat doua contracte de asistenta juridica in valoare totala de 96.000 euro in numele Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, fara a avea acordul Consiliului Director, spun procurorii. In aceeasi perioada, in baza celor doua contracte, din conturile Asociatiei Partida Romilor ar fi fost efectuate doua plati in valoare de 297.144,6 lei.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

DNA anunta ca a pus sechestru pe bunurile imobile aflate in proprietatea societatii SC Niky Scorpion Alcom S.R.L., pana la concurenta sumei de 30.470.708,72 lei.

Potrivit acuzatiilor initiale, "in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor". In schimb, Voicu ar fi urmat sa intervina la functionari si demnitari, "interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa".

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

In cazul lui Madalin Voicu, parlamentarii au respins cererile Parchetului de retinere si arestare. Ulterior, procurorii DNA au dispus control judiciar pe o cautiune in valoare de 500.000 de lei pentru deputat, insa instanta suprema a dispus revocarea masurii preventive.

In ceea ce il priveste pe Nicolae Paun, acesta a fost arestat preventiv la sfarsitul lunii februarie si plasat sub control judiciar in luna aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.