Politica 13 Mai 2016 13:30
Presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos au convenit, vineri, in cadrul intalnirii saptamanale, ca este nevoie de modificarea rapida a legislatiei achizitiilor publice in domeniul sanitar, pentru a asigura un control mai eficient asupra produselor achizitionate in spitale.
"Pentru ca incoerenta si absenta unor proceduri clare sa nu mai conduca la situatii de genul celei existente in acest moment, cei doi oficiali au convenit ca se impune adoptarea unui nou set de norme de control si testare a dezinfectantilor si a conditiilor de sanitatie in spitale. Totodata, presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos au stabilit ca este rapid nevoie de modificarea legislatiei achizitiilor publice in domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calitatii produselor achizitionate in spitalele publice din Romania. Standardizarea achizitiilor va conduce la dotarea unitatilor sanitare cu materiale conforme care nu pun in pericol viata oamenilor", informeaza Administratia Prezidentiala, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, presedintele se afla in permanenta legatura cu seful Executivului pentru a evalua criza din sistemul sanitar, deciziile care se iau pentru a rezolva situatiile de urgenta, precum si planul de masuri care trebuie aplicat pe termen mediu si lung.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.