Politica 13 Mai 2016 11:30
Madalin Vociu si sotia sa au ajuns, vineri dimineata, la sediul DNA pentru proceduri privind sechestrul in dosarul in care acestia sunt cercetati pentu fapte de coruptie.

Madalin Voicu si sotia acestuia au ajuns, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru proceduri privind sechestrul.

Dupa ce parlamentarii au respins cererile Parchetului de retinere si arestare, in cazul lui Madalin Voicu, procurorii DNA au dispus control judiciar pe o cautiune in valoare de 500.000 de lei pentru deputat, insa instanta suprema a dispus revocarea masurii preventive, precizeaza MEDIAFAX.

In acelasi dosar este cercetat, in stare de arest preventiv, si deputatul Nicolae Paun despre care procurorii DNA spun ca "in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor".

DNA sustine ca "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa".

De asemenea, DNA precizeaza ca "Madalin Voicu, in exercitarea obligatiilor ce deriva din calitatea de deputat, a depus declaratii de avere la Camera Deputatilor, fara a declara sumele de bani obtinute de la Asociatia Partida Romilor «Pro Europa», totalizand 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net".

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

"Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati", sustine DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.